Anmeldelser

"De værdier, Rasmus deler i sin bog, er højaktuelle og vigtige i vores tid"

Jens-Henrik Kirk   —   forstander for Mariager Efterskole og politiker

Jeg lærte Rasmus at kende, da han var elev på efterskolen. Hans engagement og passion for at dele sin tro med andre var allerede dengang meget mærkbar. Med denne bog udfordrer Rasmus unge til at stå ved deres tro, både privat og i det offentlige rum. De værdier, Rasmus deler i sin bog, er højaktuelle og vigtige i vores tid. Danmark har brug for flere unge som kan og vil stå op for deres kristne tro med hjerte og passion. Tak til Rasmus for hans gode vejledning til at gøre det.

"Rasmus deler nogle rigtig gode tanker og erfaringer i denne meget praktiske vejledning"

Christian Rasmussen   —   generalsekretær i KFS

Hvad vil det sige at være kristen og gå på gymnasiet? Rasmus deler nogle rigtig gode tanker og erfaringer i denne meget praktiske vejledning. Han tør skrive ærligt om sine egne ups and downs, og han tør skrive klart om det, Bibelen taler klart om. Han tager simpelthen dig, Jesus og gymnasiet alvorligt. Derfor er det en god bog. Jeg fik helt lyst til at blive 1.g'er igen.

"Denne bog holder Jesus i centrum med fokus på dig, som går på gymnasiet"

Jesper Jeppesen   —   præst i Haven, Aarhus

Er du kristen og går på gymnasiet? Så er dette en af de bøger som du må anskaffe dig. Rasmus fortæller rigtig godt, at gymnasiet ikke er en udfordring, men en mulighed for at Gud kan gøre store ting igennem dig. Han deler gode tanker og praktiske erfaringer, som er håndgribelige for dig som gymnasieelev. Denne bog holder Jesus i centrum med fokus på dig, som går på gymnasiet.

"Jeg tror Gymnasietro vil blive til glæde for mange"

Simon Pedersen   —   lovsangsleder, Skywalk

Måske du tænker det som et irrelevant emne at skrive om livet som kristen på gymnasiet eller i uddannelse, men slet ikke! Jeg tror Gymnasietro vil blive til glæde for mange. Som han er, formår Rasmus at skrive sjovt, oprigtigt og relevant med både tanker og erfaringer, så elever inspireres og udfordres i det virkelige liv. Er glad for at kalde ham min ven!

"Gymnasietro er yderst lettilgængelig, men den har mange værdifulde pointer"

Kristoffer Kruse   —   stud.theol, eventmedarbejder i Børne- og UngdomsOase 2014-16

Gymnasietro er yderst lettilgængelig, men den har mange værdifulde pointer. Det skinner klart igennem, at bogen er skrevet på baggrund af dyrtkøbte erfaringer. Og hvor er det befriende, at man så tydeligt kan mærke de personlige oplevelser. Derudover skinner bibelens ord stærkt hele vejen igennem bogen. Guds sandhed får lov til at være trumf. Men det vigtigste er, at man kan mærke Rasmus kærlighed til Jesus og andre mennesker hele vejen igennem bogen. Det er fuldstændig afgørende for bogen og i særdeleshed for livet på gymnasiet. Jeg håber at alle kristne gymnasie elever læser den igennem.

"En bog som enhver kristen gymnasieelev må eje"

Adam Kvist   —   gymnasieelev

Gymnasietro er en god håndbog at benytte sig af som kristen gymnasieelev. Den indeholder gode eksempler på, hvordan man kan tackle de komplikationer, der kan forekomme når man opfører sig, taler eller forstår ting anderledes end størstedelen af ens gymnasie måske gør. Med både eksempler på nedture og opture i gymnasietiden viser ”Gymnasietro” et godt billede af, hvordan det virkelig er at gå på gymnasiet på godt og ondt. En bog som enhver kristen gymnasieelev må eje.

"Et must-have for dig, der skal i gymnasiet!"

Rasmus Smedstrup Mortensen   —   Stille Stunder

I stedet for at skabe frygt for gymnasietiden, formår Rasmus at skabe forventning og håb for en spændende og udviklende gymnasietid. Et must-have for dig, der skal i gymnasiet!

"Gymnasietro er en gave til det kristne studenterarbejde og dermed til hele kirken"

Robert Bladt   —   forstander på Børkop Højskole, generalsekretær i KFS fra 2008-16

I Kristeligt Forbund for Studerende refereres ofte til det, vi kalder "KFS-visionen". Den handler om at modellere studerende, som kan og tør leve åbent med troen blandt deres medstuderende, som ikke kender Jesus. Det er en dannelse, som ideelt set begynder i gymnasiet og udvikles resten af livet. Rasmus bærer og personificerer denne vision, og Gymnasietro er en gave til det kristne studenterarbejde og dermed til hele kirken. Kristentroens gennemslagskraft står og falder med, at fremtidens meningsdannere møder den kristne tro på en troværdig og autentisk måde. Rasmus giver med Gymnasietro et åndsfyldt afsæt til denne dannelse.

"Hvor ville jeg ønske, jeg havde haft denne bog, da jeg gik på Aalborghus Statsgymnasium"

Leif Andersen

Hvor ville jeg ønske, jeg havde haft denne bog, da jeg gik på Aalborghus Statsgymnasium. Hvor ville jeg ønske, jeg havde haft den at give til folk, da jeg var rejsesekretær i Kristeligt Forbund for Studerende (KFS). Og som jeg da ville ønske, jeg havde haft den at give til vore rejsesekretærer, da jeg var generalsekretær i KFS. Det ville Rasmus osse ønske, han havde haft. Men han gjorde noget ved det. Han skrev den da selv. Det ville jeg jo ikke kunne. I dag er jeg tussegammel, og jeg kan knap huske, hvordan det var. Men Rasmus er frisk fra fad. Han ved stadig, hvordan det er. Dertil kan han skrive mange ældre forfattere i hegnet. Han skriver ærligt, begejstret og medrivende. Han skriver udfordrende og inspirerende. Han skriver både morsomt og dybt seriøst. Og så kan han skrive dansk! Det har været en fornøjelse at følge hans proces og hans skriveglæde hen imod hans første bog. Og, håber og gætter jeg på, den første af flere. Tillykke til danske gymnasiaster med bogen Gymnasietro.

"Fuld af ideer og gode udfordringer til det kristne fællesskab på gymnasiet"

Jenny Weber Jørgensen   —   gymnasieelev

Gymnasietro er fuld af relevante opmuntringer, billedsprog, gode pointer og opfordringer, som man kan tage med i rygsækken på vej til skole. Bogen er også fuld af ideer og gode udfordringer til det kristne fællesskab på gymnasiet. Som læser bliver man inviteret med ind i gode overvejelser, ærlige erfaringer (både når det er gået godt og skidt), og vejledning til de mange udfordringer der kan være, når man er en gymnasieelev, der vandrer sammen med Gud.

"Gymnasietro' gav mig en kæmpe ro"

Joachim Midtgaard   —   gymnasieelev

I tiden op til min start på gymnasiet var der en del ting, der bekymrede mig: Lektier, venner, min tro og hvordan jeg skulle fortælle mine klassekammerater, at jeg er kristen, men 'Gymnasietro' gav mig en kæmpe ro, og den gjorde mig meget mere afslappet omkring min opstart! Rasmus' bog har virkelig hjulpet mig!